Designeren av det norske klesmerket Bybliko Ragnhild Blikø

Om designeren 

«Det beste ligger foran meg,» har vært mitt mantra gjennom livets mange faser. Jeg ser på meg selv som en glad person som ser på framtiden med stor optimisme. Jeg drømte om å skape en framtid basert på egne idéer og eget design. Derfor startet jeg Ragnhild Tekstildesign for over 20 år siden. Idéene mine var mange. Jeg var utdannet syer, og jeg elsket å sitte foran symaskina mi og trylle fram klær for barna mine og meg selv.

Den første jobben jeg fikk for Ragnhild Tekstildesign var som produktutvikler for Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Her fikk jeg skape profilerte klær til guidene og betjeningen av kulturhuset, samt nye interiørløsninger. Det var en utrolig spennende utfordring. På denne tiden designet jeg også en festdrakt som fikk navnet Husfruedrakten. Denne fikk etterhvert en egen nettside: www.vakredrakter.no Husfruedrakten er et stilrent tradisjonsplagg med mye symbolikk. Mottakelsen har vært svært god, og det har etterhvert blitt flere hundre kvinner som bærer husfruedrakten rundt i landet. Jeg åpnet også mitt eget verksted med butikk der jeg laget klær, vesker og tilbehør i lin. Disse produktene ble hovedsakelig solgt i mitt eget nærområde. Men jeg hadde også gleden av å være med på ulike prosjekter og utstillinger sammen med reklamehus og kunstnere.

Den store drømmen var likevel en egen kolleksjon klær. Den kom i 2017 og heter «bybliko». Her har jeg brukt all min kreativitet, erfaring og kunnskap til å skape vakre, enkle, tidløse, komfortable, slitesterke og bærekraftige klær. Jeg ønsker å skape produkter som lever lenge og som på en måte går i ett med miljøet. Det føler jeg nå at jeg har lyktes med. «Bybliko» kler oss for et liv i
enkelhet og renhet.

Jeg er en designer som har lært det jeg kan gjennom å observere og drømme. Jeg ser for meg formene og linjene, og setter meg ned foran symaskinen og forsøker så å gjenskape det jeg har sett. Resultatet kan ses i kolleksjonen min. Jeg har jobbet hardt og jeg har ikke gitt meg. Det er jeg stolt av.

Jeg har vært på en lang reise, men jeg er glad for det jeg har lært og opplevd. Først og fremst er jeg glad for alle de herlige menneskene jeg har møtt. Disse har vært kunder, men også andre gründere som meg selv. De har hjulpet meg på veien gjennom at de raust har delt av sin egen kunnskap og erfaringer.
Så er jeg først og fremst et familiemenneske. Jeg har sett de tre barna mine, Marcus, Victoria og Joachim, vokse opp til å bli mennesker jeg er veldig stolt av. Og ikke nok med det, men nå har jeg fått barnebarn også. Nå har flokken min vokst fra å være tre til ni om man teller ektefeller og barnebarn.
Det er når jeg er sammen med dem at jeg føler meg aller mest levende.

 / Ragnhild

Bybliko - Norsk klesdesign av linklær